ساختمان قلب

ساختمان قلب از سه جزء‌ اصلی تشکیل می‌شود. جزء اصلی ساختمان توسط ماهیچه‌‎ها و دریچه‌های قلبی ساخته می‌شود. به عبارتی دیگر جزء اصلی شامل فریم کلی قلب می‌شود. جزء دوم شامل رگ‌هایی که به ساختمان قلب خونرسانی می‌کنند. جزء سوم عبارت است از قسمت‌هایی که برای الکتریسیتیه قلب کار می‌کند یا سیم‌کشی قلب را انجام می‌دهد. در این صورت جزء ساختمان شامل دریچه‌ها، ماهیچه‌ها، رگ‌هایی که خون‌رسانی می‌کنند و الکتریستی که در حقیقت ضربان سازی قلب را به عهده دارد. هرکدام از این اجزاء وظایفی دارند که قسمت پمپ کردن قلب مربوط به جزء اول است. به طور معمول دریچه‌ها و ماهیچه‌ها پمپ قلب را ایجاد می‌کند تا در آن خون عبور و جریان داشته باشد و بعد مجدداً برمی‌گردد. به‌طورکلی از طریق دریچه‌هایی که باز و بسته می‌شوند خون به کل بدن، ریه‌ها، مغز و اندام‌ها جریان پیدا می‌کند. قلب باید دارای یک سیستمی باشد که بتواند خون، اکسیژن و مواد غذایی لازم را از آن دریافت کند. دریافت اکسیژن، مواد غذایی و خون‌رسانی به قلب از طریق رگ‌های خونی انجام می‌شود. اگر رگ‌های خونی قلب انسداد پیدا کنند، سکته قلبی رخ می‌دهد.

ساختمان الکتریکی قلب

در حقیت جزء سوم شامل ساختمان الکتریکی قلب است، جایی‌که اقدام به تولید ضربان می‌کند. ساختمان الکتریکی قلب ضربان‌های عادی ایجاد می‌کند و گاهی اوقات دچار اتصالات برقی شده، همان اتفاقاتی که در یک ساختمان کامل اتفاق می‌افتد و موجب اتصال برقی می‌شود و امکان دارد باعث ایجاد تپش و ایست کامل قلبی شود.

ساختمان قلب

سکته قلبی چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

در ساختمان قلب، اگر رگ‌هایی که خون‌رسانی می‌کنند، دچار انسداد شوند، سکته قلبی اتفاق می‌کند. معمولاً علائم سکته قلبی شامل درد شدید است. بعد از درد قلبی شدید سکته رخ می‌دهد، اگر به‌موقع درمان نشود یعنی در عرض 90 دقیقه اقدامات لازم صورت نگیرد منجر به اتفاقات غیرقابل برگشت می‌شود. در این صورت ساختمان قلب از بین می‌رود. نارسایی‌های قلبی یکی از بیماری‌های ساختمان قلب محسوب می‌شود.

وقتی که پمپ قلبی ضعیف می‌شود و به‌شکل آرام‌تری پمپاژ را انجام می‌دهد، در این صورت به این نارسایی قلب می‌گویند. در برخی از مواقع قلب سالم است، اما دریچه‌های آن نارسا هستند. دریچه‌هایی که نرمال هستند گشاد می‌شوند. همچنین این امکان وجود دارد دریچه‌هایی که نرمال بودن تنگ شده‌اند، تمام این به ساختمان قلب مرتبط می‌شود. قسمت الکتریسیتیه قلب به جایی‌که ضربان قلب تولید می‌شود، مرتبط است. در این زمان وقتی ایست قلبی رخ می‌دهد، نمی‌توان گفت سکته اتفاق افتاده است، هرچند اغلب مردم آن را به‌عنوان سکته می‌شناسند. نارسایی قلب می‌تواند موجب ایجاد آریتمی، تند شدن ضربان، تپش قلب و ایست کامل قلبی شود. هرکدام از این موارد را می‌توانید به‌صورت جداگانه درمان کنید. تشخیص هریک از این موارد به‌صورت جداگانه انجام می‌شود. خوشبختانه در حال حاضر متخصصین قلب چه در ایران و چه در دنیا به این بیماری می‌پردازند. تقسیم‌بندی این رشته‌های فوق تخصصی از طریق متخصصین انجام می‌شود. برخی از این متخصصین به بیماری‌های خونی قلب و بعضی دیگر به بیماری‌های الکتریکی قلب می‌پردازند.

کلینیک دلتا با بهره‌مندی از بهترین متخصصان قلب می‌توانند در درمان بیماری‌های قلبی به شما کمک بسیار زیادی کنند.