پرسش و پاسخ در رابطه با نصب باطری قلبی
بیمارانی که به دلایل خاصی اقدام به نصب باطری قلبی میکنند، بعدازاین اتفاق ممکن است سؤالات مختلفی برای آنها پیش آید. در ادامه مطالب قصد داریم به برخی از سؤالات مطرح شده تاحدامکان پاسخ دهیم؛ با ما همراه باشید:
آیا نصب باطری قلبی باعث اختلال در زندگی روزمره ما خواهد شد؟
برای پاسخ به این سؤال باید گفت خیر. استفاده از باطری قلب نهتنها محدودیت ایجاد نمیکند، بلکه برای بیمارانی که در معرض ایست قلبی قرار دارند، یک نوع اطمینان خاطر ایجاد میکند. اطمینان خاطر از اینکه اگر اتفاق رخ داد، یک باطری قلبی در داخل قلب شما کار گذاشته شده که مراقبت است و اجازه حوادث قلبی نظیر ایست قلبی را نمیدهد. همچنین اگر اتفاقی رخ دهد، باطری قلبی بهصورت اتوماتیک شروع به کار میکند و با واردکردن شوک قلبی فرد را به زندگی برمیگرداند. در این صورت قاعدتاً از نظر امید به زندگی باطری قلب اطمینان خاطر بیشتری ایجاد میکند تا در فعالیتهای روزمره دچار اختلال نشوید.
آیا ایمپالسهای نامرئی باعث اختلال در عملکرد باطریهای قلبی خواهند شد؟
سؤال بعدی در رابطه با ارتباط با برخی از دستگاههای الکتریکی است. افرادی که باطری قلبی دریافت میکنند، در برخی از مواقع نگران هستند با دست زدن به وسایلی که نوعی فعالیت الکتریکی و وایرلس دارند، نظیر ریموتهای تلویزیون، موبایل و دزدگیرها در کار باطری قلب اختلال ایجاد شود. خوشبختانه استفاده از وسایل الکتریکی و ایمپالسهای نامرئی موجب اختلال در کار باطری قلب نمیشود. بهطورکلی استفاده از این دستگاهها نمیتواند موجب ایجاد اختلال الکتریکی در عملکرد باطری قلب شود.
آیا عبور از گیتهای بازرسی فرودگاه، برای باطریهای قلبی خطرناک است؟
برخی از دستگاههایی که بیرون کار گذاشته شدهاند، بهویژه سنسورها یا دیتکتورهایی که در فرودگاه استفاده میشوند، نمیتوانند موجب ایجاد اختلال در باطریهای قلب شوند. تابهحال گزارشی مبنی بر این مسئله ثبت نشده است. توصیه میشود اغلب افرادی که باطری قلب استفاده میکنند، از داخل این گیتها عبور نکنند. بههمین دلیل بیمارانی که برای آنها باطری قلب نصب شده یک کارت شناسایی اختصاصی داده میشود که در مواقع ضروری به مسئولین ارائه کنند. حتیالامکان افرادی که از باطری قلبی استفاده میکنند، از داخل گیتهای بازرسی عبور نکنند. اگر مأمورین اصرار برای عبور از گیت بازرسی داشته باشند، بهتر است این کار با سرعت بیشتری انجام شود و داخل آن ایست نکنند.
آیا کسی که باطری قلبی دارد، میتواند بهراحتی رانندگی کند؟
ممکن است پاسخ به این سؤال کمی پیچیده باشد. اگر فردی یکبار دچار ایست قلبی شده و بعد اقدام به نصب باطری قلب کرده باشد، بهتر است 3 تا 6 ماه رانندگی نکند. بعد از گذشت 3 تا 6 ماه فرد میتواند بههمراه یک نفر که بیماری قلبی ندارد، رانندگی کند. اگر در هنگام رانندگی هیچگونه حوادثی رخ نداد، میتوانند بهتنهایی اقدام به این کار کنند. در رابطه با افرادی که هیچگونه مشکل قلبی نداشتهاند، اما برای پیشگیری باطری قلب نصب کردهاند، باید گفت بهراحتی میتوانند رانندگی کنند. این افراد میتوانند با پزشک خود در ارتباط باشند و بهصورت دورهای بررسی شوند که در داخل باطری چیزی از فعالیت غیرطبیعی قلب ثبت شده است یا نه.
آیا استفاده از دستگاههای تصویربرداری در عملکرد باطریهای قلبی اختلال ایجاد میکنند؟
برخی از دستگاههای باطری قلب نسبت به امآرآی حساسیت نشان میدهد. در این صورت امکان دارد امآرآی یا انجام آن موجب تخریب یا آسیب باطری قلب شود. در حال حاضر خوشبختانه باطریهای قلبی به صورتی طراحی شدهاند که در مقابل امآرآی حساسیت ندارند و مقاوم هستند. برخی از باطریهای قلبی این ویژگی را ندارند، در چین وضعیتی در صورت ضروری بودن انجام امآرآی برای تشخیص بیماریهای خاص نظیر دیسک کمر، این کار را میتوانید از طریق پروگرمی یا تنظیم قلب انجام دهید. در این صورت فرد قبل از انجام امآرآی، دستگاه به نحوی تنظیم شود که در مقابل این دستگاه تصویربرداری مقاومت شود. همچنین بعد از انجام امآرآی مجدداً به حالت Setting قبلی خود برگردانده شود.
آیا امکان فعالیتهای جنسی برای استفادهکنندگان باطریهای قلبی وجود دارد؟
اغلب بیمارانی که از باطری قلبی استفاده میکنند، نگران هستند که در مواقع فعالیت جنسی امکان دارد آسیبی به فرد مقابل آنها وارد شود. در حال حاضر در این رابطه اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد. براساس مطالعات انجام شده، باطریهای قلبی در افرادی که شوک میدهند یا آنهایی که نمیدهند از نظر طرف مقابل فرد، هیچگونه خطری ایجاد نمیشود و کاملاً ایمن است.