تأثیر موبایل در سلامت قلب
سلامت قلب در حقیقت میتواند برای داشتن زندگی سالم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. دنیای امروز بسیار پیچیدهای شده و در واقع برای زندگی سالم، موارد زیادی مطرح است. در حال حاضر زندگی سالم به نحو دیگری تعریف میشود. در زندگی سالم باید بتوانید هم سلامت جسمی و روحی خود را تأمین نمایید. حال شاید این سؤال پیش آید که از نظر بیماریهای قلبی و عروقی چه کمکهایی میتوانید به بدن خود کنید که زندگی سالمی داشته باشید.
بهطورکلی قلب عضوی است که در تمام طول زندگی ما بیوقفه در حال حرکت است. همچنین ایست چند ثانیه آن هم ممکن است منجر به عوارض جبرانناپذیری یا حتی مرگ شود. در این صورت سلامت قلب بسیار اهمیت دارد و باید مانند یک الماس ارزشمند از آن مراقبت کنید تا آسیبی نبیند. در دنیای امروزه، استرسهای محیطی، روحی و روانی زیادی وجود دارد که در اطراف ما اتفاق میافتد. این استرسها ممکن است عاطفی، روحی، فیزیکی و یا تشعشعاتی باشند. در دنیای امروزه، زندگی پر از تشعشعات و امواجی است که در اطراف ما جریان دارد و در اغلب مواقع توانایی دریافت و یا مشاهده آنها را نخواهیم داشت. این تشعشعات شامل امواج الکترونیکی است که بهوسیله دستگاههایی که توسط سیستمهای بدون سیم با یکدیگر ارتباط دارند، روی بدن تأثیر میگذارند. گوشیهای همراه مهمترین سیستمهای بدون سیم هستند که بیشترین امواج الکتریکی را دارند و میتوانند عوارضی را بهدنبال داشته باشند. دستگاههایی مانند ریموتهای کنترل یا آنهایی که با بلوتوث کار میکنند، عوارض کمتری دارند.
آیا امواج گوشی در تشدید بیماریهای قلبی مؤثر است؟
براساس تحقیقات انجام شده، گوشیهای همراه بهویژه، آنهایی که گیرندگی بالاتری دارند و همواره با اینترنت در ارتباط هستند، میتوانند امواج از خود ساطع کنند که موجب میشود روی سیستم قلب و عروقی تأثیر داشته باشند. اثرات این امواج میتواند موجب افزایش خفیف فشارخون شود. اگرچه ممکن است بهتنهایی اهمیتی نداشته باشد، اما افرادی که دچار بیماری فشارخون یا فشارخون کنترل نشده هستند، امکان دارد موجب شود این نوع بیماری اندکی افزایش یابد. همچنین میتواند قلب را در وضعیت بحرانی قرار دهد.
اثر منفی دیگر این است که امکان دارد موجب تغییر تعداد ضربان قلب شود، بهویژه موبایلهایی که زنگهای نامتعارفی دارند. گوشی خود و یا اطرافیان این زنگها را با صداها و فرکانسهایی که تولید میکنند، امکان دارد باعث کمی استرس و افزایش ضریان قلب را بههمراه داشته باشند. در این صورت استرس و افزایش ضربان قلب برای سلامت انسان مضر است. نگهداشتن ضربان قلب در شرایط عادی میتواند به سلامت قلب کمک کند. تلفنهای همراه یکی از شایعترین مواردی است که میتواند موجب ایجاد استرسهای فیزیکی شود. بهطورکلی استرسهای فیزیکی تنها به این موارد ختم نمیشوند و موارد دیگری نیز وجود دارند.