درمان فیبریلاسیون دهلیزی
درمان فیبریلاسیون دهلیزی شامل درمانهایی دارویی، شوک الکتریکی و ابلیشن آریتمی است. هدف از درمان طبیعی فیبریلاسیون دهلیزی بهبود علائم و کاهش خطر عوارض ناشی از آن است. فیبریلاسیون دهلیزی دارای عوارض خطرناکی بوده که یکی از آنها بروز لخته و ایجاد آمبولی در مغز و سکته مغری است. عوارض دیگر میتوان به بروز زودرس زوال عقل یا آلزایمر اشاره کرد. نارسایی قلبی در صورت درمان نشدن جزء عوارض فیبریلاسیون دهلیزی بهحساب میآید. درمان فیبریلاسیون دهلیزی مزمن سالیان سال طول میکشد و در صورت نادیدهگرفتن آن موجب افزایش حجم قلب میشود. در صورت افزایش حجم قلب نمیتوانید آن را به حالت اولیه برگردانید. برای برگشت ریتم طبیعی قلب تنها میتوانید سعی کنید که بیماری را کنترل نمایید. اغلب پزشکان برای برگرداندن ریتم طبیعی قلب تلاش میکنند. در این صورت تلاش برای برگرداندن به ریتم طبیعی یا ریتم سینوسی طبیعی قلب که منظم کار کند و پمپ دهلیزی عملکرد طبیعی خود را به دست آورد، انجام میشود.
راه درمان فیبریلاسیون دهلیزی
برای اینکه آریتمی قلب رخ ندهد باید راهکارهای زیر را در دستور کار قرار دهید. بهطورکلی تاحدامکان اجازه ندهید که آریتمی اتفاق بیفتد. اگر آریتمی قلب رخ دهد، مانع ایجاد لخته شوید. برای جلوگیری از تشکیل لخته میتوانید از دارو استفاده نمایید. در حال حاضر خوشبختانه داروهای جدیدی نسبت به سالهای گذشته متداول شده است. این داروها وارد لیست دارویی کشور شدند که میتوانند به شکل مؤثری از لخته شدن جلوگیری کنند. اغلب این نوع داروها عوارضی ندارند و در برخی از مواقع عوارض قابل درمانی نظیر خونریزیهای مختلف از نواحی متعدد بدن، امکان دارد رخ دهد. معمولاً این عوارض قابلدرمان هستند، اما مؤثر بودن آنها در جلوگیری از سکته مغزی و ممانعت از بستری شدن بیمار و افزایش طول عمر فرد در تمام مطالعات مهم دنیا به اثبات رسیده است. راهکار دوم در رابطه با خود ریتم قلب است. شما میتوانید ریتم قلب را از طریق داروها و عمل ابلیشن در حالت نرمال نگه دارید.
درمان فیبریلاسیون دهلیزی از طریق ابلیشن
بهطورکلی هر فردی برای درمان میتواند کاندید مناسب عمل ابلیشن باشد. در همان ابتدا که فرد به پزشک مراجعه میکند، تپشهای مختلفی دارد و فیبریلاسیون موجب آزار و اذیت بیمار میشود، توصیه پزشک این است که آریتمی را در داخل قلب بسوزانند. قبل از عمل ابلیشن میتوانید دارو مصرف کنید، برخی از داروها با عنوان داروهای ضدآریتمی یا آنتی آریتمیک کمک میکنند که ریتم قلب سینوسی بماند و امکان بروز فیبریلاسیون دهلیزی کاهش پیدا کند. مصرف این داروها میتواند عوارضی را بههمراه داشته باشند. مصرف طولانیمدت این داروها میتواند بیاثر باشد. این امکان وجود دارد در هنگام مصرف این داروها فرد دچار عوارضی نظیر مشکلات ریوی، چشمی و تیروئید شود. در این صورت بهتر است از عمل ابلیشن استفاده شود. ازآنجاییکه امروزه پزشکان باتجربهای در کشور هستند و تجهیزات موردنیاز را در اختیار دارند؛ بنابراین انجام این عمل بسیار ساده است. عمل ابلیشن نسبت به مصرف داروها تأثیرگذاری بیشتری دارد. با استفاده از ابلیشن میتوانید در مراکزی که تعداد بیماران زیاد است و پزشکان تجربه کافی برای درمان بیماری فیبریلاسیون دهلیزی دارند از بروز و ادامه پیداکردن این بیماری بدون مصرف دارو جلوگیری کنند.